Speciale Blog Maart; “Zinnenprikkelend”

Deze maand een speciale blog! Ik mocht voor het blad “Entrepreneur” de column verzorgen en die deel ik natuurlijk graag met jullie! Veel leesplezier! Hartelijke groet Carmen!

Leve de techniek. Terwijl winterse buien en een zuidwestenwind om huis en haard razen is bij thuiskomst de casa reeds heerlijk verwarmd door een eerdere druk op de appknop. Dankzij de rondtuffende robotstofzuiger is het paleisje gedurende de dag tot een stofvrije zone verworden en op zonovergoten dagen crost de grasmaaier geheel zelfstandig door de tuin om het gazon om te toveren tot een groen biljartlaken. Na een paar tikken op een der devices komt de bezorgservice van de grootgrutter op een gewenst tijdstip langs gescheurd om de bestelde levensmiddelen te bezorgen. Waarna we ’s avonds dankzij de “van alle gemakken voorziene” keuken flux een maaltijd op tafel weten te zetten terwijl we ondertussen nog een wasje draaien.

Na het diner gaat het met een niet te versmaden kopje koffie uit het turbo bonenapparaat richting de bank om het journaal te kijken. Via de beeldbuis komen we te weten dat de koers én het energieverbruik van de bitcoin momenteel evenredig hoog zijn, ons kikkerlandje het best voorbereid is op zelfrijdende auto’s en er links en rechts verkiezingen worden gehackt en andere cyberaanvallen zijn.

Een rondje door socialmedia land leert ons dat een hoop twaalfjarigen dankzij hun Instagram een burn-out hebben en dat ze door het gestaar naar beeldschermen een verhoogde kans hebben op blindheid.

Na zoveel ellende is het de hoogste tijd om de dag toch gezellig af te sluiten. En dus klikken we richting OrangeBag, Zalando en andere onlineshopping walhalla’s om even lekker rond te sneupen en hier en daar onze slag te slaan. Hatsaflats zo wordt al swipend het winkelwagentje gevuld met spullen voor het in- en exterieur, kleding, fietsen, auto’s en nieuwe partners.

Binnen 24 uur staat Pieter Post als een moderne versie van Sinterklaas met het pakketje op de stoep. Gemak dient de mens. In no time wordt de doos opengescheurd en vliegt het verpakkingsmateriaal in het rond om de gescoorde buit te bewonderen. Het uitpakken is zoiets als het spelen van Russische roulette. Soms zit het mee, soms zit het tegen. Met een beetje geluk, zelfkennis en inschattingsvermogen volgt er een moment van pure euforie. In andere gevallen dirigeert de deceptie je alsnog richting een winterdepressie. Het bestelde overhemd is wel erg synthetisch, in de jurk kan je kamperen, de kleur van de vaas matcht totaal niet met je kussens, de plaid kriebelt als een malle en de nieuwe partner lijkt wel erg op je ex.

Gelukkig is er een voor de hand liggende oplossing voor zoveel malheur; een winkel. Een real-life experience waar je kan kijken, voelen, ruiken en in sommige gevallen ook nog mag proeven. Een plek waar je pas écht ziet wat licht doet met de kleur van een handgeblazen vaas, waar je kan voelen hoe rijk de stoffen van de kussens zijn en je de geurkaas kan ruiken. Waar je direct dat leuke jurkje in de juiste maat weet te scoren. Waar winkelmedewerkers met je meedenken en je een fijne dag wensen. Een winkel is eigenlijk gewoon een zinnenprikkelend feestje!