Blog juli: “Verandering”

 

Nu we met zijn allen in een zomerstand 4.0 zitten waarbij zelfs luitjes met eeuwige melkfles-ledematen een kleurtje á la slappe thee ontwikkelen, het gazon er als een uitgedroogde prairie bij ligt en de krekels lamme vleugels hebben van de overuren die ze maken, rest ons niets dan ons aan te passen aan de hardcore weersomstandigheden.

Volhouden en ademhalen is het devies. Alhoewel je adem inhouden in de buurt van sommige niet al te fris riekende medemensen eerder aan te raden valt. Maar dat is weer een ander verhaal. Los daarvan schuiven we tijdens de aangekondigde hittegolf de ouderen liever niet naar buiten, geven we de hulpbehoeftigen vooral goed te drinken en doen we ’s middags liever niet te veel lichamelijke inspanning. Dat laatste is interessant voor zorgmedewerkers in niet van airco voorziene zorginstellingen, stratenmakers en andere ondertussen half geroosterde strijders. De rest van de werkende bevolking gaat acuut over op een tropenrooster, slurt hippige ice-coffee als een malle of gaat ’s nachts thuiswerken zodat er overdag met een cocktail in het zwembad gedobberd kan worden. Verandering van spijs doet eten zullen we maar zeggen. Ditzelfde geldt voor het reilen en zeilen van de leukste interieursnoepwinkel. Soms begint er wat te kriebelen en moet er iets gebeuren. Dus hatsaflats; extra winkel inrichtingsmateriaal werd besteld, hangers gefixt en Anoesjka werd uit heuren slaapbakje getrommeld om voor dag en dauw aanwezig te zijn in de casa. Want intern moest er even iets aangepast worden. Links en rechts werd er geschoven met de mooimakers en andere pronkstukken zodat er nu extra ruimte is voor -trompetgeschal aan-; meer modepareltjes! Naast onze fantastische collectie voor in- en exterieur hebben we straks een nóg groter aanbod van prachtige leukerds waarin jij kan lopen shinen. Afgelopen week ben ik op inkoop geweest voor de voorjaarscollectie van ’19. Dat was een fijn feestje want ook volgend jaar komen er een hoop toffe dingen in de winkel te hangen! Hartstikke gunstig want door al die zonnige dagen ben jij straks wel uitgekeken op je huidige zomergarderobe. Ook nu is het al dikke pret want terwijl eenieder ligt te bakken in de zon stroomt de favoriete interieursnoepwinkel vol met een heerlijke nieuw collectie.

Veranderingen genoeg om voor-, na- of tijdens je vakantie een blik op te werpen. Over vakantie gesproken; ook zo’n fijne verandering. Even de zinnen verzetten in een andere omgeving. Lucht en geluk happen aan zee, cultuur snuiven waar het kan en je laten verrassen door lekkere hapjes en drankjes. Of doodleuk lekker niksen in de tuin of op je balkon. Niets moet, alles mag. Zolang je je hoofd maar even leeggooit en je batterij oplaadt. Verandering, wij zijn er dol op. Genieten jullie lekker van de zomer en de vakantie, wij voorzien de winkelcasa van een metamorfose met de nieuwe collectie. Heb het goed en heb het fijn en geniet van de zomer! Liefs Carmen! #maakhetmooimetwoonzooi