Blog januari; “Nou doei!”

             

Geen idee hoe het met jullie gaat maar ik ben toe aan even hé-le-maal niks. De boel lekker de boel laten; de rest van de mensheid zoekt het maar even uit. Een blue Monday tot en met Sunday. Bankhangen tot de billen beurs worden en Netflix minimaal 5x gevraagd heeft: ”Ben je er nog?” Ja Greet, ik ben d’r nog. Ik zit alleen even compleet te vegeteren en te niksen to the max. Waarom? Daarom. Omdat het kan.

Of nog beter; we verkassen de hele mikmak richting de slaapkamer! Top-plan, al zeg ik het zelf. Als de beeldbuis ellende te veel wordt dan knal ik gewoon de dekens of m’n knarssie, doe een powernap en ben weer klaar voor de volgende ronde kijkplezier… Wat een vreugde en geluk. Maar dan natuurlijk wél in een gezellig slaaphokje.

Ook toe aan me-time of alleen behoefte aan enige inspiratie om het slaapvertrek om te toveren in een slaapwalhalla? Lees dan vooral lekker verder want je bent aan het juiste adres. Voordat je begint te zuchten over eventuele flinke kluswerkzaamheden; zo drastisch hoeft het niet persé te gaan. Oké, het is natuurlijk wel erg prettig als er een aardig vloertje ligt en de wanden een beetje strak zijn. Niet het geval? Dan mag je inderdaad aan de bak. Trek het overjarig tapijt eruit, scheur het steenstripbehang van de wand en mieter die uitgebloeide roos van de Zweedse grootgrutter ook eindelijk eens de deur uit. Kies vervolgens een mooie vloer in een eigentijdse neutrale kleurstelling, of maak een statement met een meer uitgesproken exemplaar. En dan de wanden. Keus te over momenteel. Zin in Zen? Misschien is een van de natuurlijke groentinten iets voor je. In de stemming voor iets anders? Ga voor een prachtige jaren 80 roze. De rimpels momenteel in je voorhoofd? Kies gerust voor een witte basis. Kan prima.

Iedereen de boel ondertussen op orde? Fijn, dan gaan we aan de slag. Want zoals gezegd, het hoeft niet zo ingewikkeld. Je kan soms met een paar aanpassingen al een heel ander beeld en gevoel neerzetten. Een van de trends voor dit jaar is goud. Deze metallic tint zien we in vazen, beelden, kandelaars en bijzettafeltjes. De warme uitstraling van goud alleen kan natuurlijk al veel toevoegen aan je interieur maar je kan hem ook prima combineren. Wat dacht je van goud samen met Delftsblauw. Gedurfd en heel eigen. Iets meer richting boudoir? Zet er donkergroene of paarse mooimakers naast. Meer een aardstype? Plaids, kussens en andere accessoires in aubergine-paars, beige, bruintinten en warmrood zijn ook voorradig in de leukste interieursnoepwinkel. Is je basis lekker fris en wit? Wat dacht je van een paar fijne groen-moet-je doen planten als toevoeging? Niet alleen leuk om te zien maar ook nog eens goed voor de klimaatbeheersing in je slaapkamer.

Je snapt het, bij Woonzooi hebben we alles in huis om je slaapkamer om te toveren tot je favoriete place to be. Al dan niet met Netflix. Toch keuzestress? Ik help je graag! Liefs Carmen!