Blog februari; “Tijd”

      

Kent u dat gevoel lieve mensen, dat je denkt dat er iets niet klopt met de hele maand februari? Kijk de hoge temperatuur is momenteel een ding. Maar dat is niet wat ik bedoel.

Het gaat me meer om de tijd. Want hoe is het toch mogelijk dat februari altijd voelt alsof er minstens een hele week mist?! De maand is natuurlijk een pietsie korter dan de overige elf maar dan nog… Bam! Februari lijkt wel zo’n vacuüm-opbergzak voor je winterdekbed. Stofzuiger erop, gasgeven en platstampen dat ding. Dat is wat er met de maand tussen januari en maart aan de hand is. Het is een geminimaliseerd stukje tijd in een te groot jasje. En aan het eind van de dag is het ook al zo’n feest. Het is dat het maagje rond de klok van zes begint te knorren anders zou ik toch per abuis de winkel een uur langer openhouden. Dat verrekte lange licht zet me soms compleet op het verkeerde been. Maar daar hoor je me niet over klagen hoor. Welnee! Kom maar door met licht en lentelucht en zet de lentekriebels maar voor de deur. Het is toch een fantastische tijd waarin alles weer in het blad springt en tot bloei komt. De krokussen een bontgekleurd tapijt vormen in het gras en sneeuwklokjes olijk met hun kopjes staan te swingen in de lucht. En de pillendokter aan de overkant van de straat de anti-hooikoortsmiddelen niet aan kan slepen.

Vandaar dat deze week de etalage staat te stralen als een malle. Vrolijk geel in verschillende frisse tinten voert de boventoon. Prachtige mond geblazen vazen staan te shinen naast ambachtelijk gemaakte potten en de mooie citroenschalen zijn een lust voor het oog. Aangevuld met divers gekleurde tulpen en een paar mooie planten spat het lentegevoel van deze etalage. En niet alleen de mooimakers voor het interieur zijn zo vrolijk van kleur, de nieuwe collectie kleding doet er niets voor onder. Zo zijn er heerlijke zomerjurken, fijne tops en kekke broekjes te vinden in de rekken. Voor iedere smaak en stijl zit er wel iets tussen. Zo rol je met een leuk aangeklede zelf en een lekker gepimpte casa straks mooi het voorjaar in! #maakhetmooimetwoonzooi

Geniet ervan! Liefs Carmen