Nieuwe blog januari!

Daar ligt het jaar 2017 dan, om maar met enig vakjargon te spreken, als een kraakhelder, vlekvrij en spic en span gestreken wit damasten tafellaken voor ons. Een nieuw jaar waarin we de nodige keuzes mogen maken en bedenken welke afslagen we al dan niet zullen nemen. Twaalf maanden waarin trends en kleuren zich aan zullen dienen en de winkel er telkens weer als nieuw uit zal zien. De Woonzooi interieur walhalla zal tijdens ieder bezoek opnieuw weten te prikkelen en inspireren. Zelf zijn we erg te spreken over het feit dat er momenteel weer meer aandacht en waardering is voor producten van hoogwaardige materialen. Dat het belangrijk wordt gevonden dat iets als ‘puur’ wordt ervaren en men de meerwaarde van mooie, luxe en rijke materialen ziet. Dat ambachtelijke stukken weer de waardering krijgen die ze verdienen en men liever voor ‘echt’ gaat. Dat is juíst iets waar Woonzooi dol op is en een warm hart toedraagt; we zullen altijd kiezen voor bijzondere en smaakvolle items. Het komend jaar zullen we er dan ook alles aan doen om (woon) accessoires uit te zoeken die -als altijd- het waard zijn om in de winkel te staan en straks een mooi plekje bij iemand in huis verdienen. Want we gaan alleen voor #maakhetmooimetwoonzooi! Maak er een prachtig woonjaar van!

Om het nieuwe jaar lekker te beginnen is hier wederom een verrukkelijk recept van ons huismerk Nicolas Vahé!

ERWTEN EN MUNT SOEP met garnalen op een spiesje

KOOKTIJD 30 MIN aantal personen 4
INGREDIËNTEN
 Soep:
 180 g verse spinazie
 1 ui
 ¼ dl Nicolas Vahe Extra Virgin Olive Oil
 2 dl Nicolas Vahe Witte Wijn
 4 dl water
 1 glas Nicolas Vahe Voorgerecht met erwten en Mint
 Nicolas Vahe Salt & Pepper / alledaagse mix
 
Garnalen op een stokje:
 12 scampi garnalen
 Nicolas Vahé Fish Spice Mix
 2 teentjes knoflook
 Klein bosje peterselie
 Nicolas Vahé Olijfolie met basilicum
 Nicolas Vahé Salt & Pepper / alledaagse mix
 Nicolas Vahé bamboevleespennen
Soep: Was de spinazie. Pel de ui en hak ze fijn.
Fruit de ui in de olie op laag vuur ongeveer 5 minuten of tot de ui zacht is.
Giet de witte wijn en water over de ui en laat aan de kook. 
Spinazie toevoegen. Kook 1 ½ minuten. 
Laat de soep ongeveer 5 minuten afkoelen. 
Voeg Nicolas Vahé's voorgerecht met erwten en mint toe, en mix de soep tot een gladde consistentie wordt bereikt.
Breng op smaak met zout en versgemalen peper. 
TIP: Als u een romige textuur wilt, raden wij u aan 50 g koude boter in blokjes toe te voegen aan de soep vlak voor het opdienen. 
Voeg de boter toe terwijl je de soep mengt. 

Garnalen spiesjes: Schil en marineer de garnalen met Nicolas Vahe Spice Mix voor Fish, 
fijngehakte knoflook en verse peterselie en Nicolas Vahe's Basil Oil. 
Doe de garnalen op de spiesjes en grill ze ongeveer 3 minuten aan elke kant. 
Wij raden u aan de soep met garnalen spiesjes direct te serveren voor de ultieme smaakbeleving.

Eet smakelijk!