December

December, de tijd van het jaar waarin de nachten langer en de dagen korter zijn. Ons kikkerlandje negen van de tien keer met een deken van grijze grauwheid bedekt is en de zon een enkeltje Malediven lijkt te hebben geboekt. De maand waarin je met volle boodschappentassen aan het stuur op de stalen ros gezeten tegen windkracht 10 intrapt terwijl regen en hagelstenen in je gezicht striemen. De meest gesproken woorden “druk” en “stress” lijken te zijn, want drukdrukdruk met cadeau-, kook-, borrel-, bezoek-, eindejaars-, kaarten-,traktatie-, voorstelling- en werkstress. Maar ook dé tijd om het thuis gezellig te maken; met mooie kaarsen en lampen licht te brengen in de duisternis, met prachtige accessoires en kerstballen je huis- en boomkerstproof te maken en de sfeer te verhogen. En is het versierwerk gedaan dan kruip je lekker met je plaid op de bank. Kan je ondertussen mooi dit recept van ons huismerk Nicolas Vahé bestuderen. We wensen je een mooie, relaxte en lekkere kerst! Met de groeten van Woonzooi!


 
 

TAGLIATELLE met paddenstoelen en truffelolie

KOOKTIJD 45 MIN aantal personen 4
INGREDIËNTEN
 1 zakje Nicolas Vahe Tagliatelle met paddestoelen
 120 g bacon
 250 g champignons
 3 dl slagroom
 2 theel. Nicolas Vahe Appetizer met knoflook (knoflookpasta)
 100 g geraspte parmezaan
 4 eetl. Nicolas Vahe Truffelolie
 Zout en peper
 Peterselie
Snijd het spek en champignons in dunne reepjes en bak op matig vuur tot ze krokant zijn.
Room en Nicolas Vahe's Appetizer met knoflook toe te voegen,
en kook tot de saus begint in te dikken.
Breng op smaak met zout.Voeg de pasta aan gezouten kokend water en kook 'al dente'. 
Giet de pasta af in een vergiet en voeg deze toe aan de hete saus in de pan.
Meng de pasta en de saus goed en bestrooi met geraspte Parmezaanse kaas. 
Voor het serveren, voeg vers gemalen peper en truffelolie en garneer met peterselie. 
Eet smakelijk.