Blog juni: “Zomerse Mooimakers!”

Jawel lieve menschen, het is weer de tijd van het jaar dat de koperen ploert maximaal aan de hemel staat te knallen, mussen en ander gevogelte spontaan van het dak donderen en ijsje smelten alvorens er een hap genomen is. Het moment waarop bedienend personeel van de terrassen zich de blaren op de mensenpootjes loopt en menig medemens droomt van een borrelboot. Loungesets en ander tuinmeubilair worden uit schuren en kelders getrokken – je weet dat we de leukste en fijnste kussens hebben?! Just saying….- en in de tuin of op het balkon geparkeerd. De temperatuur schiet heutzutage regelmatig naar uiterst zomerse waarden en dus is het de hoogste tijd om met vrinden, familie of doodleuk in je eentje lekker van het buitenzijn te genieten. De hooikoorts pechvogels wellicht met tissues in de ene en oogdruppels in de andere hand maar dat mag de pret niet drukken. Want als er vitamine D in de lucht hangt dan is het tenslotte zaak om er zoveel mogelijk van op te zuigen. Liefst ingesmeerd met een factortje of wat want we hebben naast hooikoorts geen behoefte aan meer ellende. En wat doen we dan zoal buiten? Nou we lezen wat, plonzen wat, kletsen wat en natuurlijk eten en drinken we wat. De Webers en Egg’s draaien overuren en het bbq vlees en nepvlees zijn niet aan te slepen. Evenals stokbroden en flessen rosé maar dit terzijde. En dan? Waar leggen we al dat lekkers op? Op zo’n lurp jaren ’80 plastieken wegwerpbordje?! Nou… dat dachten we dus niet.. Er zwemt tenslotte al genoeg troep in de oceaan. We zouden liever voor een iets duurzamer, smaakvoller en mooier servies gaan om het eetwaar op te leggen. Bijvoorbeeld op ons mooi, speciaal door topkok Sergio Herman voor Serax ontworpen servies. Of op de leuke exemplaren van Kitchen Trend, eyecatchers voor binnen- of buitenshuis stylisch gedekte tafels. Al dat moois doet het ook leuk voor feestjes en partijen. Kijk, zo bouw je leuk een feestje met Woonzooi!

Bij zoveel zonnigs hoort natuurlijk ook een stralend recept van ons huismerk Nicolas Vahé . Vandaar een ideaal recept voor de bbq!

cevapcici

Kooktijd: 40 minuten. voor 4 personen

Ingrediënten

200 g rundergehakt

200 g varkensgehakt

200 g lamsgehakt

1 eiwit

2 tenen knoflook

1 theelepel. gedroogde tijm

1 theelepel. Gedroogde munt

1 theelepel. gedroogde oregano

2 eetlepels. Nicolas Vahé Ketchup Deluxe Met Hot Chili

1 theelepel. gerookte paprikapoeder

Nicolas Vahé Zout en Peper / dagelijkse mix

Nicolas Vahé Extra vergine Olijfolie

Nicolas Vahé Bamboe prikkers

Lekker met:

Pita brood

Nicolas Vahé Pesto Met Tomaat En Olijf

Natuurlijke Yoghurt

Frisse munt

Hak de knoflook fijn. Meng alle ingrediënten in een grote kom met 1 el. zout en ½ theelepel peper. Gebruik je handen om alles samen te mixen tot het mengsel kleverig is. Bedek met afdekfolie en plaats ongeveer 30 minuten in de koelkast. Verwarm een barbecue of een pan. Rol het vlees in worstvormige vormen die ongeveer 10 cm lang en 3 cm dik zijn. Doe ze op de prikkers. Smeer het vlees in met olijfolie en grill ongeveer 6 minuten aan elke kant of tot het goed gaar zijn. Draai de spiesjes regelmatig. Direct serveren met pitabrood, Nicolas Vahé Pesto met Tomaat en Olijf en een beetje yoghurt.