Blog februari: ‘Skip de winterdip!’

 

Tsja, de kans is groot dat er vandaag dakpannen, kliko’s en bomen om je oren vliegen. De wind je paraplu sneller aan gort vouwt dan een pizzabakker zijn calzone dubbelklapt en je leuke hair-do in no time de looks van Edward Scissorhands heeft; welkom in de wereld van stormy weather en code geel. Maar ach, al met al gaat het toch de goede kant op, de nachten worden alweer korter de dagen langer en de eerste sneeuwklokjes zijn gespot. Met andere woorden, het voorjaar is in aantocht dus skip de winterdip! Schud de winterslaap van je af, kruip uit je hol en stort je eerdaags als een malle op de lentekriebels. De tijd van het jaar waarin alles in de casa ineens Anders Moet. Emmers sop en poetsspullen worden aangerukt, met kleurstalen in de hand worden er sprintjes richting de verfboer getrokken om potten muurverf te halen en een plan de campagne wordt gesmeed om de huisraad te herschikken. Maar hold your horses! Mieter nou niet in één keer alles de deur uit. Mix&match oude en nieuwe spullen tot een mooi geheel. Het is helemaal van nu om verschillende stijlen en materialen te combineren; antiek meets modern, hout gaat met koper, hard kan prima met zacht, et cetera. Kies en selecteer met zorg, bewaar mooie authentieke spullen en zet de ballast buiten de deur. Ga voor goede basics en combineer deze met een aantal ‘statement objects’, zet bijzondere souvenirs en vondsten in het zonnetje. Dát maakt van je huis een persoonlijke thuis. En toch nog iets leuks nodig? Maak het mooi met Woonzooi!

bron foto:makeover.nl

Na al dat harde werken is het wel tijd voor een versnapering! Hier een recept van ons huismerk Nicolas Vahé!


Appeltaart A LA GENEVIEVE

KOOKTIJD 60 MIN aantal personen 6
INGREDIËNTEN
 8 appels
 1 rol bladerdeeg (300 g)
 Snufje rietsuiker
 200 g Nicolas Vahe Jam met hazelnoot
Leg het deeg in een ingevette bakvorm 
Smeer het bladerdeeg gelijkmatig in met de Nicolas Vahé jam met Hazelnoot
Schil de appels en snijd ze in dunne plakjes,bestrooi met het rietsuiker,.
Verdeel de plakjes appelschijfjes netjes op de top van het deeg. 
Bak de taart op 160 ° C gedurende ongeveer 45 minuten. 
Serveer de taart warm, eventueel met slagroom.